* masy solnej,
* kleju,
* bloku technicznego,
* wykałaczek lub patyczków do szaszłyków,
* farbek akwarelowych bądź plakatowych,
* foremek do ciastek,
* waty,
* wałka kuchennego,
* brokatu i innych dowolnych elementów dekoracyjnych.
PRZEPIS NA MASĘ SOLNĄ:
* 250g mąki,
* 250g soli,
* 125 ml wody.
Wykonanie: Z masy solnej tworzymy przedstawione poniżej elementy składowe aniołka. WAŻNE: aby anioł był lżejszy jego korpus wykonujemy poprzez oklejenie kawałkiem rozwałkowanej masy solnej stworzonego wcześniej stożka (w tym celu potrzebna będzie kartka z bloku technicznego).
Układamy wszystkie elementy na wyłożonej folią aluminiową blasze do pieczenia i suszymy je w jak najmniejszej temperaturze (ok. 90 stopni), a następnie malujemy farbkami.
Kiedy farbki wyschną,przyklejamy wszystkie elementy i dowolnie ozdabiamy anioły. Całość warto pomalować bezbarwnym lakierem.
A to efekt końcowy:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz